NIEUWE UITGAVEN 2010
Jaar index
Draken tekenen.
Jim Hansen & John Burns

Als wezens uit eeuwenoude legenden vormen draken een ideaal onderwerp voor fantasytekeningen en bieden ze tekenaars bijna eindeloze creatieve mogelijkheden. In Draken tekenen geeft illustrator en schrijver Jim Hansen zijn professionele ervaring en artistieke vaardigheden door aan aankomende fantasytekenaars. Het boek behandelt alle aspecten van het tekenen van deze mythische wezens.
De heldere stap-voor-stap tekeningen in dit boek gaan vergezeld van beknopte, gemakkelijk te volgen aanwijzingen op alle technische niveaus, van de basisconstructie tot het inkleuren van de tekening. Ze combineren gebruiksvriendelijkheid en inspiratie tot een recept voor succes!
Grafische Technieken.
Judy Martin

Dit boek is een goede basis voor het aanleren van allerlei verschillende grafische technieken. Door middel van originele foto’s en duidelijke instructies leert u de basis van elk afdrukproces, het inrichten van een werkplaats en het ontwerpen en voorbereiden van afbeeldingen. Vervolgens leert u hoe u uw techniek kunst verbeteren, beginnend bij monodruk, linosneden en houtsneden en vervolgens breidt u uw kennis uit om ets-, diepdruk- en lithografietechnieken toe te passen. Inclusief een serie afbeeldingen die door bekende grafische kunstenaars zijn vervaardigd.
Vampiers Tekenen.
Christopher Hart

Horrorfans en enthousiaste tekenaars kunnen eens lekker hun tanden zetten in dit praktische stap-voor-stap tekenboek. Creëer de gruwelijkste wezens, zoals schimmige en griezelige vampiers, onbevreesde vampierjagers, weerwolven, zombies en andere angstaanjagende beesten.
Digitaal Manga Meisjes Tekenen.
Yishan Li

Manga is tegenwoordig de meest geproduceerde stijl in het stripgenre. Duizenden tekenaars maken tekeningen en verhalen in deze stijl. Dit boek biedt alle elementen die nodig zijn om zelf professioneel ogende mangaillustraties te maken, ook als je niet kunt tekenen! De bijbehorende cd-rom bevat stijlvolle, gemakkelijk te wijzigen lijntekeningen van personages met een hoge resolutie in allerlei thema’s: van hedendaags chic tot krijgsvrouwen. Via geïllustreerde stap-voor-stapinstructies leer je alle technieken die je nodig hebt om je eigen prachtige mangawerk te maken, in te kleuren en af te drukken.
Het Manga Werkboek.
Christopher Hart

Dit handzame werkboek is de ideale mix van een schetsboek en een mangatekencursus in één. Het leert de lezer aan de hand van eenvoudige illustraties de eerste stappen als mangatekenaar te zetten. De instructies worden afgewisseld met blanco schets- en kalkpapier, zodat de lezer zelf de gedrukte illustraties kan natekenen of overtrekken.
Manga tekenen. Romantiek.
Christopher Hart

Dit nieuwe boek in het immens populaire Manga-genre bevat al je favoriete shoujo-meisjes en bishie-jongens. Leer hoe je lieve, zorgzame en tedere karakters tekent - de karakters die je zo graag tegenkomt in de populaire mangaverhalen. Uitvoerige instructies voor het tekenen van mooie shoujomeisjes en de knappe bishies op wie ze verliefd zijn, bijzondere karakters zoals bloedmooie magische meisjes en de duistere, charismatische, mysterieuze jongens, handige tips om je karakters in romantische en grappige settings te plaatsen en talloze suggesties om je eigen mangaverhalen te schrijven
Fantasie dieren tekenen & schilderen.
Kevin Walker

De moderne fantasykunst en _ literatuur is doordrenkt van folklore, mythologie en legenden van vroeger tijden, toen de wereld werd bewoond door vreemde wezens. Dit boek laat zien hoe fantasykunstenaars vreemde werelden en de dieren die erin wonen weergeven. Hoe u idee'n en inspiratie kunt opdoen voor uw werk, welke technieken u kunt toepassen en met welke media u kunt tekenen en schilderen. Fantasydieren tekenen & schilderen zit boordevol spannende idee'n en tips over beweging en houding, praktische lessen in het tekenen van klauwen, schubben, tanden en andere belangrijke onderdelen van fantasydieren.
Fantasy Figuren.
Jean Marie Ward

Dit boek biedt tal van sjablonen voor het tekenen en schilderen van fantasyfiguren en -scenes. Het levert kant-en-klare poses als lijntekening die makkelijk te scannen of printen zijn, zodat iedere lezer ze eenvoudig in kan kleuren of zelfs bewerken.
Eenvoudig mensen tekenen.
Christopher Hart

Het tekenen van anatomisch correcte figuren is lang niet zo moeilijk als je misschien denkt. Je hoeft echt niet elk bot en elke spier te kennen. Dit boek legt duidelijk uit welke lichaamsdelen de zichtbare vorm van het lichaam beïnvloeden. Het vertelt stap voor stap hoe je figuren in rust en in beweging kunt tekenen - van gelaatstrekken via de belangrijkste kenmerken van het lichaam tot een goed gebruik van perspectief. Dit is geen saai anatomieboek, maar een inspirerende handleiding bij het tekenen van het menselijk lichaam
Hergé over Hergé.
Dominique Maricq

Maricq laat in dit boek verschillende aspecten zijn van enkele belangrijke perioden in leven en werk van Hergé ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van Hergé en de Hergé Pompidou Exhibition.
Dominique Maricq is archivaris bij Studio Hergé. Daarvoor werkte hij 30 jaar als frans leraar op een middelbare school. Hij schreef verschillende studies over Hergé, waaronder de geschiedemis van het jeugdblad Kuifje, een biografie van Hergé gebaseerd op zijn brieven en interviews en de Catalogus van het Gergé Museum. Maricq is betrokken geweest bij de productie van verschillende Televisie documentaires over hergé en strips in het algemeen in Europa en Canada.
Eenvoudig Aquarelleren. Effectieve schildertechnieken van start tot finish.
Joe Francis Dowden

Praktische informatie waarbij alle aspecten van aquarelleren aan bod komen. Met behulp van details en stap-voor-stap foto’s laat dit boek u zien hoe u met diverse eenvoudige technieken de mooiste effecten kunt bereiken.
Manga voor Beginners.
Christopher Hart
Over Hans G. Kresse - Herinneringen aan een meester.
Julius de Goede

Hans G. Kresse (1921-1992) was de grootste Nederlandse illustrator van de tweede helft van de twintigste eeuw. Zijn beeldverhalen behoren tot de allerbeste: de strip Eric de Noorman verscheen tientallen jaren in dagbladen en tijdschriften over de hele wereld.
Julius de Goede (1944) is vormgever en schrijver, en was illustrator. Hij kende Hans Kresses werk al in het begin van de jaren vijftig, en leerde hem persoonlijk kennen in 1965. Over hoe dat gebeurde, over hun daarna ontstane vriendschap, gedeelde interesses en belevenissen vertelt hij hier. Geïllustreerd met een aantal niet eerder gepubliceerde platen van de Meester.
    


Manga Tekenen - Girlpower.
Christopher Hart
Draken Tekenen & Schilderen.
Tom Kidd

Tom Kidd heeft al vele prijzen gewonnen als science fiction en fantasy tekenaar. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als freelance illustrator van boekomslagen, tijdschrift illustraties en geillustrerde boeken. Door zijn artistieke kunde heeft Kidd ook ontwerpen gemaakt voor themaparken, films en actiefiguren. Zijn werk wordt geprezen door velen en niet alleen zijn fans. Tom kid is onderscheiden met belangrijke prijzen waaronder zes Chelsey awards. Dit boek laat zien hoe fantasykunstenaars vreemde werelden en de draken die erin wonen weergeven, hoe u ideeën en inspiratie kunt opdoen voor uw werk, welke technieken u kunt toepassen en met welke media u kunt tekenen en schilderen. Draken tekenen & schilderen zit boordevol spannende ideeën en tips over beweging en houding, praktische lessen in het tekenen van klauwen, schubben, tanden en niet te vergeten het vuurspuwen.
Elfen tekenen en schilderen
Amandine Labarre

Pssst… kom mee naar de wereld van de elfen! Nieuwsgierig naar hoe feeën zich kleden, waar ze zich verbergen en wat hun favoriete bezigheden zijn? Met een penseel als toverstaf voert Amandine Labarre u naar de wonderlijke elfenwereld. Stap voor stap wordt u ingewijd in de geheimen van de elfenschilderkunst. De uitgebreide inleiding bespreekt het tekenen en schilderen van elfen in het algemeen. Daarna volgen twintig legendes die stapsgewijs worden besproken. Een sfeervolle uitgave met prachtige werkstukken om bij weg te dromen
De Reizen van Alex - Petra
Naast de serie avonturen van Alex van de hand van de legendarische striptekenaar Jacques Martin verschijnt al sinds jaren de begeleidende reeks 'De reizen van Alex' waarin een kleurrijk beeld wordt gegeven van de oude wereld. Zoals de andere delen bestaat ook dit deel uit drie onderdelen: reconstructietekeningen, foto's en begeleidende, informatieve tekst. Het woord vooraf is nog van Jacques Martin, die in januari 2010 overleed. Centraal staat de hoofdstad van het rijk der Nabateeers, Petra, een van de mooiste plekken ter aarde. Daarnaast komen ook de schitterende ruinesteden Baalbek en Palmyra en hun geschiedenis uitgebreid aan de orde. Bijzondere aandacht voor koningin Zenobia van Palmyra, die het de Romeinse keizers bijzonder moeilijk maakte. De historisch verantwoorde reconstructietekeningen van Vincent Henin zijn imponerend als het om de weergave van de architectuur gaat. De tekst, ook van Vincent Henin, is informatief, maar leest niet gemakkelijk. Deze reeks is niet alleen interessant voor de fans van Alex, maar ook voor belangstellenden in de oudheid in het algemeen
De Reizen van Alex - Persepolis
In 515 v.C. keert Darius, de fabelachtige Perzische monarch en de onbetwiste leider van het meest uitgestrekte rijk van de oudheid tot de veroveringen van Alexander de Grote, zegevierend terug van een van zijn talrijke oorlogscampagnes. Op dat moment beslist hij om aan de voet van de berg Kuh-I-Rhamat, de Berg van de Vergeving, een prachtig architecturaal geheel te bouwen dat symbool staat voor de almachtigheid van het Perzische rijk: Persepolis. Darius laat in de berg zelf een immens kunstmatig terras aanleggen waarop hij feestzalen, privépaleizen en een enorme schatkamer laat bouwen.  Het kleinste detail van haar architectuur moest de bezoeker respect inboezemen: men bewonderde de grootte en de statigheid van de gebouwen, de zeldzaamheid van het houtwerk of de verfijndheid van de bas-reliëfs. Pas in 1931 herrees de prachtige stad, die onder tonnen zand en puin begraven lag. In deze trouwe en nauwgezette reconstructie kunt u nu een van de meest prestigieuze overblijfselen, die de geschiedenis ons nagelaten heeft, opnieuw bezoeken
Asterix. De Vrolijke Wetenschap.

De avonturen van Asterix en Obelix zijn zowel bij kinderen als bij volwassenen populair. Kinderen amuseren zich over de domheid van Obelix en de onhandigheid van de Romeinen. Volwassenen lachen daarnaast om de woordgrappen, karikaturen en verwijzingen naar de moderne tijd. Franse volwassenen hebben nog meer lol dan Nederlandse lezers. Dat komt doordat tekenaar Uderzo veel bekendheden uit de Franse wereld van TV en film heeft nagetekend en doordat humorist Goscinny duizenden Franse uitdrukkingen en liedteksten in zijn teksten heeft verstopt, die wij niet herkennen. Wanneer je je gaat verdiepen in deze materie ontdek je hoeveel verborgen humor er in de teksten en de plaatjes schuilgaat
Jaap Toorenaar is docent klassieke talen aan het Stedelijk Gymnasium te Leiden en schrijft al vele jaren over Asterix. Hij kreeg nationale bekendheid als Asterixkenner toen hij in 2003 over dit onderwerp op de Duitse televisie een quiz won. De Nederlandse vertaling wordt kritisch bekeken, vaak geprezen en soms minder geslaagd gevonden.
Strip en Illustratie in België.

Pascal Lefèvre heeft  de tweetalige studie 'Strip en illustratie in België' uitgebracht. Samen met Morgan di Salvia geeft hij een stand van zaken van het Belgische strip- en illustratielandschap en van de sociaaleconomische situatie van de sector. Dat gebeurde in opdracht van de professionele vereniging voor creatieve beroepen SMartBe.
                      STRIP EN ILLUSTRATIE IN BELGIE

EEN STAND VAN ZAKEN EN DE SOCIAALECONOMISCHE
                             SITUATIE VAN DE SECTOR
Anatomie van Fantasie Figuren

Herdruk
Marten Toonder Autobiografie

Herdruk
Home
HANSE004
MARTD004
HARTA158
YISHA002
HARTA154
HARTA152
WARDJ002
HARTA150
MARIC007
DOWDE002
HARTA156
GOEDE001
HARTA160
KIDDB002
WALKA001-02
LABAR002
MARTI066
MARTI068
LEFEX028
TOORE001
FABRY002
TOOND018-01
2010
2008
2009
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020